A RackForest Kft. jelenlegi formájában 2013-ban kezdte meg működését.

A RackForest tulajdonosai, vezetői azzal az elhatározással alapították meg a céget, hogy Magyarországon is elérhető legyen olyan professzionális szolgáltatás a szerverbérlés, üzemeltetés és hoszting a piacon, amely a legmodernebb eszközök, infrastruktúra előnyeit kihasználva, árait reális, megfizethető szinten tartja, miközben világméretű cégekre jellemző stabil, megbízható szolgáltatást nyújt. Emellett fontos cél, hogy a magas színvonalú, biztonságos szolgáltatás és fejlesztés mellett a cég mindig közvetlen kapcsolatot tartson fenn ügyfeleivel, a szakmával és a versenytársaival.

Miért válasszon minket?

RUGALMASSÁG

Ügyfeleink igényei a legfontosabbak, ezek határozzák meg a szolgáltatásokat, termékeket, folyamatainkat.

BIZTONSÁG

Magyar magánszemélyek erős tőkéje nyújt biztonságot az elkövetkezendő 10-20 évre.

TAPASZTALATOK

Dolgoztunk világméretű cégeknél, így az itt látott és tanult dolgokat felhasználjuk saját folyamatainkban.

SZAKÉRTELEM

Kollégák évtizedes tapasztalattal rendelkeznek és elismert szakemberei területüknek.

PARTNEREK

Globális multinacionális vállalatok a beszállítóink, akiknek élvezzük bizalmát és stratégiai partnerségét.

HIVATÁS

Célunk a magas színvonalú, kedvező árú és ügyfélbarát szolgáltatás Magyarországon is.

Rackforest

Atiyeh Nabil

Atiyeh Nabil

Ügyvezető igazgató

Több multinacionális cégnél és magyar kis- és középvállalatoknál szereztem tapasztalatot, különböző vezetői pozíciókban gyártás, telekommunikáció és internet területeken. A Flextronicsnál hozzám tartozott a globális beszállítói és ügyfél számlakezelő rendszer. Később a Vodafone Magyarország IT biztonság és IT stratégia tervezésében segédkeztem.
A Docler cégcsoporton belül a DoclerWeb Kft. és Dotroll Kft. vezetéséért voltam felelős. 2011-ben megalapítottam a DoclerWeb hoszting üzletágát, 2012-re elismertté és sikeressé tettem.

Angeli János

Hálózat és infrastruktúra igazgató

Angelo néven ismer az IT szakma. Hálózati mérnök, 1998 óta internetszolgáltatóknak dolgozom. Az ISZT megbízásából 2002 óta üzemeltetem a BIX-et. Olyan jelentős szervertermeket ismertem meg személyesen, mint a Telecity, a TeleHouse, a GlobalSwitch vagy az InterXion. Magyarországon hét szerverterem tervezésében és építésében vettem részt, köztük műszaki vezetőként az Interware, illetve a Docler cégcsoport, később DoclerWeb szervertermének építésében és üzemeltetésében is. Az Interware-nél több mint ezer szerver, az akkori a hazai webszerver piac 40-50% működött a felügyeletem alatt. A DoclerWeb hálózat és infrastruktúra osztályvezetőjeként egyedülálló, világméretű IP gerinchálózat építése és üzemeletetése is hozzám kötődik.

Angeli János

Társadalmi felelősségvállalás

Fontosnak tartjuk, hogy a rendelkezésünkre álló lehetőségeket, infrastruktúrát kihasználva támogassunk civil szervezeteket, kezdeményezéseket. Szeretnénk, ha azok a szervezetek, alapítványok, amelyek céljaival, értékeivel mi magunk is azonosulni tudunk, a lehető legtöbb emberhez tudjanak szólni. Ennek ma az interneten való megjelenés a kulcsa. Ebben szeretnénk segítséget nyújtani, ehhez biztosítunk domain nevet, megfelelő tárhelyet vagy szervert az alábbi szervezeteknek.

Köszönjük ügyfeleinknek, munkatársainknak, hogy ezt megtehetjük!

2015

A napokban két éve annak, hogy az első RackForestes e-mail megszületett, az első rack szekrényt kinyitottuk és izgatottan vártuk az első ügyfelet.

Sok-sok munka árán, ma a nyolcadik racknél tartunk, több mint 500 szerverünk és több mint 800 ügyfelünk van. Ügyfeleink között vannak Magyarország legjobb fejlesztő cégei, webshopjai, hírportáljai, ügyviteli és számlázó rendszerei és streaming szolgáltatói.
Szerénytelenség nélkül állíthatom: hatalmas teljesítmény ez. Nagyon büszke vagyok arra, amit elértünk a csapattal, az odaadásuk, tudások és tapasztalatuk nélkül biztos nem sikerült volna.
Köszönöm ügyfeleinknek a bizalmat és a támogatást! Különösen a kezdeti bizalmat, amikor bizonyítani kellett, hogy méltók vagyunk a ránk bízott szerverekre, a legféltettebb kincsükre! A jövőben töretlenül folytatjuk a növekedést. Építjük a második helyszínt, ami már saját szervertermünk lesz és várjuk az izgalmasabbnál izgalmasabb projekteket. Tehát egy nagy mosoly az elmúlt két évre és a jövőre, ami vár ránk.

Nabil

2016

Ismét eltelt egy izgalmakkal és sikerekkel teli év. A harmadik évünket zárjuk. Sikerült megduplázni a számokat: 1700+ Ügyfél, 1000+ szerver és 19 rackszekrény.

Ezen felül megépült a mi saját szervertermünk a Victor Hugo utcában, így már két helyszínen vagyunk jelen.
Nagy projektekben bizonyítottunk, mint a Telenor MyTV streaming, Openstack private cloud implementációk… Elértük, hogy a RackForest ismert és kiemelkedő legyen: Az ügyfélszolgálat messze a magyar átlag feletti, közvetlen és barátságos.Mind a kommunikáció a cég részéről, mind pedig a technikai oldal kellemes csalódás volt nekem az eddigi magyar szolgáltatókkal szemben.Fontos számomra hogy szívvel csináljuk. Másképp nincs értelme. Gyakran meglepődök azon, hogy egy napom során szembejövő projektek és szolgáltatások közül milyen sok kötődik valami módon hozzánk. Jó érzéssel tölt el, hogy mára fontos szerepünk van a Magyar internetes szolgáltatások piacán. Köszönöm ügyfeleinknek, hogy velünk tartanak. Mert hát, ez a bizalomról szól. Szuper csapatunk is tovább bővült. Köszönöm Nekik a kitartást, a rengeteg munkát és hogy elviselnek (ami nem mindig könnyű). 🙂 Büszkén, izgatottan és továbbra is egy nagy mosollyal az arcomon várok mindent, ami vár ránk.

Nabil

2017

Eljött megint az év vége. Izgalomba és sikerekbe ismét nem volt hiány 🙂 Bár nem dupláztuk az abszolut számokat de mégis sikerült nagy léptékkel növekedni: 2700+ ÜGYFÉL, 1500+ SZERVER ÉS 32 RACKSZEKRÉNY.

A mi kis szervertermünk azóta is csak bővűl, talán Budapest egyik legszebb szerverterme lett. Csak hogy itt nem álltunk meg, Januárba elindítjuk a harmadik helyszínünket a Dataplexbe. Így Budapest 3 legfontosabb adatközpont helyszínén jelen leszünk. Ügyfeleinknek megadva az opciót hogy válasszanak mit honnan szeretnének szolgáltatni, növelve redundanciájukat illetve a hálozati eléréseik lehetőségét.

Ez elmúlt egy évben több mint 1000 új ügyfél szavazott ránk. Kis ügyfelektől egészen a nagyokig. Mindenkinek köszönöm szépen a bizalmat. Talán az egyik kiemeltebb oldal a bud.hu, nagy büszkeség hogy a budapesti repülőtér nálunk működteti a weboldalát. Mindenkép fontosnak tartjuk hogy támogassuk is környezetünket és adjunk vissza is, mi biztosítjuk a Magyar Vöröskereszt megújult honlapjának infrastruktúráját. Ezen partnerségen keresztül szeretnénk adni és segíteni.

Elértünk oda hogy céges értékeket határozzunk meg 🙂 Ügyfélközpontúság, tisztesség, minőség. A három tulajdonság ami mi vagyunk.

Pár ügyfél visszajelzése tükrözi ezt a legjobban:

“Maximálisan elégedett vagyok önökkel, mind a nyújtott szolgáltatás színvonalát mind pedig a supportot illetően. Gratulálok a állhatatos munkájukhoz és az őszinte kommunikációjukhoz, melyek kis hazánkban rendkívül ritka értékek! Remélem még sokáig örömüket lelik munkájukban!”

“A RackForest esetében a saját benyomásaim lenyűgözőek! Bárkivel is egyeztettem, egyeztettünk a cégnél maximális profizmussal, ugyanakkor segítőkészséggel találkoztam. Biztos vagyok benne, hogy fogunk még bővíteni és plusz szolgáltatásokat igénybe venni, hisz az eddigiek alapján minden: csillagos ötös!

Gratula a csapatnak!”

Ismét bővültünk, kis csapatunk lassan nagy csapat lesz. Köszönöm Nekik azt a rengeteg energiát, törödést és elszántságot amit munkájukba fektetnek.

Továbbra is, büszkén, izgatottan és egy nagy mosollyal az arcomon várom a 2018as évet!

Nabil

2018

Az idei évben is tudtuk tartani bővülésünk ütemét.
Amit elértünk: 4000+ ÜGYFÉL, 2000+ SZERVER, 42 RACKSZEKRÉNY, 3 HELYSZÍN és több, mint félmilliárd forint éves bevétel.

5 évesek lettünk!

Persze ez nem az a nagy szám, mégis szép kerek 🙂 Világot megváltani még nem volt elég, de elég volt arra, hogy megmutassuk, leraktunk már valamit az asztalra!

Elkészült a harmadik helyszínünk a Dataplexben, így Budapest 3 legjelentősebb adatközpont helyszínén jelen vagyunk. Gerinchálózatunk 40Gbps gyűrűvel köti össze a helyszíneket. Magas rendelkezésre állást igénylő ügyfeleink már be is „lakták”. Szervereik mindhárom helyszínen jelen vannak.

Részt vettünk kiállítóként a Dubai technológiai kiállításon, ahonnan sok tapasztalattal tértünk vissza. Egyre közelebb a Dubai helyszínünk nyitása.

Csapatunk már 15 fős lett. Próbálunk felnőni a feladatokhoz, de ez nem mindig annyira könnyű , mint amire számítottam, pedig már vezettem több mint 100 fős csapatot is korábban. Ez most mégis más. A csapat szuper, köszönöm nekik a kitartást és a rengeteg munkát, amit beletesznek.

Továbbra is az Ügyfél a középpontban, és pár kedves visszacsatolás az idei évből:
„Röviden leegyszerűsítve: gyorsaság, profizmus és kiváló minőség. Köszönöm :)”
„Egyszerűbb lett az életünk és jobb a szolgáltatásunk mióta a Rackforest csapatával dolgozunk. Megtaláltuk azt a partnert aki a saját területén hasonlóan dolgozik és gondolkozik mint mi a sajátunkon. Ez egy hosszú barátság lesz! :)”
„Megbízható, stabil, ár/érték arányban a legjobb szolgáltatás, ami
belföldön elérhető.
Maximálisan elégedett vagyok a szolgáltatással minden téren, mindenkinek
csak ajánlani tudom!”

Pár hete meglátogatott minket a Supermicro egyik alelnöke az államokból, és amire felkapta a fejét az volt, hogy mekkora szenvedéllyel beszélek a RackForestről.

“People With Passion Can Change The World”, Steve Jobs.