Extrém terhelés? A Rackforest ismét bizonyított!

A RackForest, mint Magyarország kiemelkedő VPS, cloud és dedikált szerver specialistája, már a múltban is számos alkalommal bizonyította, hogy Ügyfelei mindig, minden körülmények között teljes mértékben számíthatnak rá – extrém méretű kampányok és látogatószám kezelése terén is!

A hétfői napon (2024. január 15-én) komoly megtiszteltetés, és egyúttal feladat ért bennünket: a Lakossági napelemes rendszerek pályázatának szerver kiszolgálás és rendszer üzemeltetés feladatait bonyolítottuk le. Érdekeség, hogy a RackForest épp idén lett tíz éves – így ez a kampány több szempontból is fontos mérföldkövet jelentett számunkra.

A pályázat során tapasztalt nagy méretű, kiemelkedő intenzitású terhelés alatt is helyt álltak a szervereink, de érdemes felidézni néhány hasonló esetet a közelmúltból, ahol szintúgy gigászi terhelés során vizsgáztunk sikeresen: az Extrém Digital „Black Friday” kampánya, illetve a „A Dal 2020” közönségszavazása során a RackForest infrastruktúrája több százezer látogatót kezelt problémamentesen, Ügyfeleink és a felhasználók közös megelégedettségére.

Jelenlegi posztunk apropója tehát a hazánkat a hétfői napon lázba hozó napelem pályázat, amely hasonlóképpen a korábbi hűtőszekrény energiahatékonysági csere kampányhoz, újabb energiahatékonyságot és energia ellátási biztonságot növelő lépést jelent.

Számunkra az első pillanattól kezdve világos volt, hogy nagy terhelésre és látogatószámra számíthatunk. Ennek megfelelően a RackForest IT csapata hetekkel ezelőtt megkezdte a felkészülést. S pontosan hogyan tettük ezt?
A Magyarországon elérhető, nagy teljesítményű szerverek közé sorolt, AMD platformon működő, új EPYC gépeinket vetettük be. A gépeket természetesen terheléselosztó mögött, clusterezve rendeztük el, és horizontálisan szolgáltuk ki a rendkívüli mértékű látogatói igényt.

Milyen következtetéseket lehet levonni ebből a kampányból? Egyfelől azt, hogy hazánk lakossága rendkívüli mértékben fogékony az energiahatékonyságot és az energiamegtakarítást lehetővé tevő beruházásokra, és az ilyen kampányok minden alkalommal nagy látogató számnak néznek elébe.

Másfelől a RackForest pedig bebizonyította, hogy műszakilag és szakmailag egyaránt készen áll az extrém kihívásoknak is megfelelni, és akár a legnagyobb szolgáltatókhoz mérhető, versenyképes teljesítményt, erőt és ütőképes infrastruktúrát állít a kedves Ügyfelek kampányai mögé. Ráadásul megfizethető áron, maximális Ügyfélélményt és tökéletes kiszolgálást biztosítva. Így Önök az Üzlettel foglalkozhatnak, a szerver infrastruktúra és rendszer üzemeltetés kérdését pedig ránk bízhatják: nyugodtan vágjanak bele bármilyen kampányba!

Mondja el a véleményét