Hogyan tudom kiesés nélkül átköltöztetni az oldalamat?

< Back

A tárhelyek illetve szolgáltatók közti költözés esetében érdemes a költöztetés lépéseit megtervezett sorrendben elvégezni, ezzel minimalizálni az esélyét, hogy a szolgáltatás átmenetileg elérhetetlenné válik.

1) Először duplikálja a költöztetni kívánt tartalmat az új szolgáltatásra. Ez megoldható kézzel is, fájlszintű illetve adatbázis szintű átmásolással, illetve népszerűbb keretrendszereket használó weboldalakhoz sok esetben a költözést megkönnyítő pluginok is találhatók.

2) Következő lépésben a levelezést költöztesse át.

3) A tartalom és a levelezés átmozgatása után irányítsa ide a domain rekordjait (A és MX rekordok)

4) Csak ezután kezdjük meg a domain átregisztrációját. Az átmeneti időszakban a legrosszabb, ami történhet, hogy néhány email még a régi szerveren található fiókra érkezik meg, de a következő lépés épp ezért fontos.

5) Az átregisztráció után várjon legalább 24 órát, hogy a névszerver kifrissüljön. Ezután a levelezés és az adatbázist szinkronizálja ismét, hogy az átállás alatt történt változásokat lekövesse.

Ha a költöztetés kapcsán bizonytalan, és inkább rábízná a költöztetést egy tapasztalt szakemberre, vegye igénybe Webmester kollégáink segítségét!