Mi szükséges ahhoz, hogy a domainemet másik szolgáltatótól elhozzam?

< Back

A domain átkérés menete attól is függ, hogy .hu, vagy valamilyen nemzetközi (.com, .net stb) domaint kíván regisztrálni. A rendelési folyamat teljesen megegyező. (Ezt bemutatjuk alább képernyőképekkel is szemléltetve.)

A nemzetközi domainek esetében el kell kérni egy biztonsági kódot az előző szolgáltatótól, ezt a kódot szokták hívni Auth kódnak vagy EPP kódnak. Ezen kívül kérni kell a korábbi szolgáltatót, hogy a domain zárolását, azaz a domain lock funkciót oldják fel.
A .hu végződés esetében a rendelés után szükséges egy igénylőlapot aláírni. Ezt a lapot az Ügyfélportálon beírt adatokkal kitöltve küldjük el. Önnek csak annyi a teendője, hogy a lapot kinyomtatja, aláírja, és visszaküldi részünkre.
Javasolni szoktuk ezen kívül, hogy a domain DNS beállításait ellenőrizzék, hogy ne járjon kieséssel az átkérés.

Domain név regisztráció és átregisztrációért kattints ide!

1)     Az Ügyfélportálon válassza ki az Új megrendelés menüpontot, azon belül a Domain regisztrációt.

2)     A következő oldalon a szövegdoboz felett kattintson a „váltás domain név átregisztrációhoz” hivatkozásra.

3)     Adja meg az átregisztrálni kívánt domain nevet, majd kattintson a „Domain nevek keresése” gombra!

4)     Következő lépésben kattintson a megjelenő „Kiválasztott Domain nevek átregisztrálása” gombra.

5)     A domain név beállításainál lehetősége van a domain tulajdonos adatait módosítani. Ez különösen akkor fontos, ha a domain név jelenlegi tulajdonosa eltér a profil adatoktól, és a jelen tulajdonost kívánja megtartatni. A módosításhoz vegye ki a jelölést a „A profilomban megadott adatokkal én legyek a domain tulajdonosa és kapcsolattartója” opció elől!

6)     A megjelenő menüben gördítse le domain tulajdonos adataira vonatkozó legördülő menüt. Itt ki tudja választani, hogy a Maradjon a jelenlegi tulajdonos, vagy megadhat akár egy teljesen új tulajdonost is.

 

7)     Ugyanígy módosíthatja a kapcsolattartó adatokat is.

8)     Ha minden az igényeinek megfelelő, kattintson az oldal alján a „Tovább” gombra.

9)     Az utolsó oldalon állítsa be az Ön által választott fizetési módot, és fogadja el az ÁSZF-et és az Adatkezelési szabályzatot. Javasoljuk, még utoljára ellenőrizze le az adatokat az Ügyfél információk résznél.

Ha minden megfelelő, kattintson a Megrendelés gombra. Ezután kapni fog tőlünk egy díjbekérőt.

Domain név regisztráció és átregisztrációért kattints ide!