könyvelő program helyett Windows VPS? Ezért jobb választás

Olcsóbban megbizhatóbb és stabilabb megoldás könyvelő program helyett?

Sok könyvelő program van a piacon: Az egyik csoport felhő alapú, akár böngészőből futhat, és az adatok eleve egy távoli gépeken, a szoftvert fejlesztő cég saját szerverein vannak tárolva, ahonnan exportálhatjuk magunknak. A másik csoport a könyvelőiroda saját gépein külön-külön, vagy az iroda saját központi szerverén futnak, az adatokat pedig jó esetben valamilyen felhő alapű tárhelyre szinkronizáljuk.

Nem kell mondani, mennyire veszélyes, ha az általunk könyvelt cégek adatai lokálisan tároltak (ilyenkor veszélyforrás, hogy pl. tűz üthet ki), és ott sem valamilyen RAID módszerrel, biztonságosan, hanem egyszerűen, diszkre, diszkekre mentik (az adatok bármikor elveszhetnek a hardver meghibásodásakor). Ennél 2020-ban sokkal többet kell nyújtani, és elvárható a cégvezetőktől is, hogy akármilyen kis vállalkozást visznek, odafigyelnek az adataik biztonságára. Különben az a különös helyzet állhat elő, hogy a megbízó macskáiról készített fotók nagyobb biztonságban vannak, mint az éves könyvelése.

Van azonban jobb megoldás annál, mint hogy saját szervert szerzünk be. Egyrészt szakmai felkészültséget igényel kiválasztani a nekünk megfelelő gépet, másrészt a szerver mellé hoszting is szükséges, hogy a megfelelő gondoskodás és biztonság meglegyen. Mindez így együtt drága, és fejfájást, utánajárást is okoz, ha baj van.

Ennél sokkal jobb egy VPS bérlése.

A VPS, vagyis Virtual Private Server nem egy különálló szerver, hanem egy nagy teljesítményű számítógépen egyetlen elkülönített egység, ami csak az adott ügyfélnek van fenntartva. Az általunk tárolt adatok és a memórián átmenő információk csak a mi VPS-ünk számára elérhetőek, saját operációs rendszert futtathatunk a saját egységen, de nagyon fontos, hogy

A szerverrel való bármiféle hibaelhárítás, beavatkozás, bővítés a VPS-t adó cég feladata.

Vagyis nem kell a gép beszerzésével bajlódni, rendszergazdát keresni, és nem kell egyáltalán törődni a hardveres ellátottsággal. Ha bármilyen szokatlan történik, egy emailt kapunk, hogy a hiba elhárításra került. Ha kevés a teljesítmény a növekvő ügyfélkör számára, akkor könnyen válthatunk egy nagyobb VPS-re. Ilyenkor az adatainkat, az operációs rendszerünket sehová nem kell költöztetni, egyszerűen a nagy teljesítményű gépből egy nagyobb szeletet kapunk, akár tárhelyről, memóriáról vagy processzorteljesítményről beszélünk.

Mindezt olyan olcsón, ami sosem lesz elérhető saját megoldásokkal.

Hogy miként lehet kiszámolni, az irodánknak melyik VPS lehet a megfelelő? Mi úgy számolnánk távoli asztali kapcsolat esetében, hogy felhasználónként, tehát könyvelőnként 2 GB RAM-ot lehet tervezni, VPS-eink 1 GB-tól egészen 64 GB-os memóriáig igényelhetőek.

Egyetlen dologra kell nagyon figyelni: mivel a könyvelő program ilyenkor az irodától távol fut, és az iroda gépeit szolgálja ki internetes kapcsolaton keresztül, lényeges, hogy az irodának stabil internetelérése legyen. Természetesen a 99,9%-os rendelkezésre állás, amit biztosítunk, nem érvényes az ügyfél saját telephelyén beállt hibákra, így aztán azt javasoljuk, hogy a VPS mellé szerezzenek be egy második vonalat. A legjobb, ha a kábeles, megbízható szolgáltató mellé egy mobilos SIM kártyákat fogadni képes routert is vásárolunk, és a céges telefon-előfizetéshez igénylünk egy adatcsomagot tartalmazó társkártyát, pár ezer forintért. Nem kell hozzá nagy adatcsomagot kérni, ez csak vésztartalék, és bővíthetünk akkor, ha tényleg megszűnik a szolgáltatás a másik vonalon.

Ezt hívják redundanciának. Mi, a Rackforestnél ugyanezt biztosítjuk az adatoknak, minden szempontból.

Ha pedig tényleg mentesíteni akarjuk magunkat a felesleges beszerzésektől és egyszeri nagy kiadásoktól, akkor van lehetőség arra is, hogy magát az operációs rendszert is béreljük. Akár egy hétre, akár havi pár száz forintért kérhetjük, hogy a VPS-ünkön fusson a nekünk megfelelő Windows, ilyenkor a telepítés és a frissítés szintén nem az Ön feladata. Már csak azzal kell foglalkozni, ami fontos, a könyveléssel, minden mást elintéznek a rendszermérnökök.

 

Könyvelő irodája van, és úgy gondolja, Önnek jó lehet a VPS? Válasszon Windows VPS csomagjaink közül, vagy kérje kollégáink segítségét, akik segítenek kiválasztani az Önnek legmegfelelőbb megoldást!

 

RackForest szolgáltatások:

Tárhely bérlés

VPS bérlés

Dedikált szerverbérlés

Szerver hoszting

További cikkek:

 

DDR5Domain név