A te webshopod kész? Bírni fogja?

Több, mint tízezer webshop van a szervereinken, az egyik kedvencünk óriási kampányt tervezett és menedzselt, sikeresen. Túl sikeresen. A szerverek nem bírták a terhelést, egyszerűen nem számítottak ekkora sikerre.

A feladat a probléma gyors és hatékony megoldása: biztosítottunk plusz egy VPS kiszolgáló szervert a következő tervezett nagy aktivitás idejére, illetve átmigráltuk az adatokat, hogy ne vesszen el egyetlen megrendelés, ügyfél sem.

Másik ismert webshop ügyfelünknél minden év őszén felmérjük a szerverek kapacitását és az év utolsó 2 hónapjára igény szerint ezeket megduplázzuk. Így a nagy rohamot sokkal felkészültebben, tervezett infrastruktúrával várják.

Persze a duplázás nem mindenhol észszerű megoldás. A nagy ügyfeleinknél, piacvezető webshopoknál, a kapacitások bővítése mellett optimalizáló megoldásokat is szállítunk. Erre azért van szükség, mert a megfelelő méretű kapacitásbővítés olyan erőforrásigényes lenne, ami üzletileg nem védhető, nem logikus. Ilyen esetekben sorban álló rendszereket implementálunk, vagyis ha a teljes terhelést nem bírnák el a szerverek, akkor optimalizáljuk az egyidejű látogatók, vásárlók számát, „menedzseljük a sorbanállást”, ütemezetten engedjük a tranzakciókat.

Persze sokkal egyszerűbb megoldások is léteznek a több ezer kisebb, tematikus webshopnak. VPS esetén is felmérjük a kapacitásokat és igény esetén bővítjük a processzort, memóriát, a tárhelyeknek ideiglenesen plusz erőforrásokat biztosítunk.

Ha nem tudod a választ, hogy a szervereid készen állnak-e, segítünk!

Több évtizedes tapasztalatunk van nagy forgalmú szerverek üzemeltetésében, és a RackForestnél több, mint tízezer webshop hosztol jelenleg is.

Ha kétséged van, ha kérdéseid vannak, ha csak azt szeretnéd, hogy vigyázó szemünk a te IT infrastruktúrádon legyen, vagy gyorsan skálázható, költséghatékony megoldást szeretnél, keress minket!

Comments
  • Bela
    Válasz

    Kellemes feature, de azt tegyuk hozza, hogy egy at nem gondolt, valodi terhelest sosem latott, az optimalizalast hirbol sem ismero Pistike Bt. csinalta webshopokon nem sokat segit, ha 2-4-8x annyi kakaot raknak a cucca ala.

Mondja el a véleményét

internet