Így lehet Dell szervert vásárolni pénz nélkül

Michael Dell a Twitteren osztotta meg követőivel, hogy jó hétvégéje volt, mert befutott egy 50.000 dolláros, vagyis közel 12 millió forintos PowerEdge szerver rendelés. Egyetlen centet sem kapott érte, viszont 85 bitcoint számláztak ki.

A Dell már júliusban bejelentette, hogy végfelhasználóknak és kisebb cégeknek bitcoinért is ad el vasakat, sőt, a szerverekre például 10 százalék kedvezmény is jár, ha a bankrendszertől független, nyílt forráskódú digitális fizetőeszközzel rendelik meg. Alienware esetén a kedvezmény mértéke 15 százalék.

dell-bitcoin

A mostani tranzakció azért érdekes, mert ez lehet a valaha volt legnagyobb értékű vásárlás, amit bitcoinnal egyenlítettek ki.

Amíg ugye kávéról vagy egy tál levesről van szó, senki nem kapja fel a fejét, de amikor ebből rendezel be egy komplett rackszekrényt, vagy jelen esetben mondjuk tíz darab szervert, az azért más dimenzióba helyezi a bitcoin súlyát. Bármilyen pénzre igaz, hogy pontosan annyira stabil és megbízható, amennyire stabilnak és megbízhatónak gondolják a használói.

A Dell egyelőre az Egyesült Államokon belül indított vásárlásokra fogadja csak el a bitcoint, ezáltal nyilván kedvezőbb adózást elérve. Később azonban nyitni szeretnének a külföldi megrendelésekre is, ha sikerül beindítani a bizalmat az első fázisban, az Egyesült Államok pénzügyminisztere nyilván rendkívül boldog most.

Forrás:
www.theinquirer.net

rack cabinetserver hosting