Egy szerver, ami olyan, mint egy tank

Általában nem szoktak azzal hirdetni egy szervert, hogy úgy építették meg, mint egy harckocsit. A harckocsi legyen a szerverterem maga, benne a szekrényekbe pakolt egységekkel. Ezért aztán fennakadt a szemünk az Aertight szerveréről megjelent cikkek címén, persze aztán láttuk, hogy egészen más környezetbe szánták őket, mint ami megszokott.

Az Aertight Systems egy falra szerelhető Microsoft Windows Server, amit indusztriális környezetbe terveztek. Nincs külső USB port, nincs nyílás, nincs a házban egy darab ventilátor sem, az ajtaja pedig számkombinációra nyílik. Kevesebb 100 Wattot fogyaszt, ami különös a beígért Core i7-es Intel processzorok mellett. Desktop verzióban a nyolcadik generáció legkisebb TDP-je is 35 Watt, de inkább a magasabb a jellemző.

Nincs benne mozgó alkatrész, ami ma már nem számít akkora állításnak, összesen 6 darab SSD fér el a 16 milliméteres acélból épített, vízálló burkolat mögött. Sőt, egy 10 colos érintőképernyő is befért mindebbe, valamint 32GB DDR4 RAM.

-18-tól 32 fokos külső hőmérsékletig bírja a cucc.

A cég vezetője elmondta, hogy megbízható hardverre volt szükségük, praktikus képességekkel, miközben a rack és a tower szerverek általában tele vannak ventilátorokkal, és kondicionált környezetben tudnak csak jól működni.

És hogy mi van a tank-szerver redundanciájával? Elvileg ezt is megoldották úgy, ahogy a harckocsikhoz illik: két darab Ethernet kábellel egymáshoz lehet kötni két külön szervert, és ennyi. Ha az egyik gép elszáll, helyett a másik is kiszolgálja a kérést.

A vas az Egyesült Államokban elérhető csak, hazai tank-fanatikusoknak egyelőre nem elérhető.

 

Forrás: https://www.aertight.com/products/aertight-rugged-server

 

RackForest szolgáltatások:

Tárhely bérlés

VPS bérlés

Dedikált szerverbérlés

Szerver hoszting

 

További cikkek:

Hogyan tudjuk kiválasztani, milyen hoszting megoldásra van szükségünk?

Melyik tárhelycsomagot válasszam?

Hány 55 dolláros szerver kell, hogy elfuttasson egy weboldalt?

A kamerádat törik fel legszívesebben a hackerek

Miért használjátok azt a webszervert, amit használtok?

Apple gépet szeretne szerverterembe pakolni? Gondolja át alaposan!

55 dolláros szerverpocesszor