Stabil háttér webáruházadnak? E-Kereskedelmi megoldások a RackForest-nél!

Az online vásárlások egyre népszerűbbek, a járvány alatt még a korábbinál is nagyobb növekedést is mutatott a webshop szektor. Sokan megnyitnák a saját webáruházukat, nekik segítünk az alábbi három kérdés megválaszolásával.

Milyen platform?

Kezdőknek szóló webáruház például UNAS, ahol a szolgáltató biztosítja a motort és a szerverhátteret is, a kereskedő csak feltölti a termékeket. A WooCommerce a meglévő WordPress alapú oldalunkba integrálható pluginként, a Prestashop pedig egy nyílt forráskódú e-commerce platform, amit ingyen használhatunk, bővíthetünk. Az olyan megoldások, mint a Magento jelentik a bérelhető megoldások csúcsát, viszonylag nagy forgalmat képesek lebonyolítani, és számos fejlettebb képességgel rendelkeznek.

Ha azonban a saját üzleti modellünkhöz, portfóliónkhoz, elképzelésünkhöz maximálisan igazodó megoldás kell, akkor a saját fejlesztésű webshopnak nincs párja. A fejlesztőknek elmondjuk: nekünk mindegy, hogy egy erős hardvert pakolunk a rosszul megírt kód alá, miközben egy feleakkora szerver is elég lenne. Sajnos előfordul.

Milyen hardver?

Kezdetben elég lehet a VPS, vagyis erős szerveren futó virtuális privát szerver, aminek ezáltal bármikor adhatunk plusz erőforrásokat. Míg sokan a kapacitásnövelést inkább forgalmas időszakokra időzítik, addig a jelenlegi pandémia kapcsán tapasztaltuk, hogy néhány hét alatt jöhet egy “megterhelő” helyzet. Ha ilyenkor nem tudjuk kiszolgálni a vevőinket, egy soha vissza nem térő esélyt szalasztunk el.

A dedikált szerver a nagyobb forgalmú webáruházaknak szükséges. Ahol néhány perc leállás is nagy bevételkiesést jelent, ott javasoljuk a három külön telephelyes megoldást, amikor egyenként is független és redundáns megoldásokat felsorakoztató gépek egyszerre dolgoznak nekünk, és ha bármelyik telephely kiesik – ami önmagában extrém ritka -, a webshopunk ugyanúgy megy tovább, mintha mi sem történt volna.

Milyen szolgáltató?

Egy jó szolgáltatónak pont olyan fontos a webshopunk zavartalan működése, mint nekünk.  Mi, a RackForestnél ha látjuk, hogy a szerver a kapacitása határán van, sokszor akkor is beavatkozunk, ha nincs rá felhatalmazásunk. Két órán belül cserélünk hardvert, és mindig elérhető nálunk egy ügyeletes.

Egy jó szolgáltató olyan, mintha a cégünk része lenne. A hétköznapokban ez személyes és jó kapcsolatban, probléma esetén pedig észrevétlenségében nyilvánul meg: egy jó szolgáltató energiájának és pénzének nagy részét fordította arra, hogy legyen védőhálónk, sőt, a védőháló alatt egy második vagy harmadik védőháló is felbukkanjon.

rendszergazda