A VPN a virtuális magánhálózat, angolul Virtual Private Network rövidítése. Ez egy olyan virtuális magánhálózat, ami egy nyilvános hálózat fölött kiépített, titkosított hálózatot jelent.

Kliens VPN szolgáltatás

Kliens VPN szolgáltatást használva a felhasználók authentikáció után titkosított csatornán léphetnek be a szervertermünkben elhelyezett szerverre illetve hálózatba.
Protokoll opciók:
Point-to-Point Tunneling Protocol (PPTP) vagy OpenVPN

ÁRAINK

VPN szerver bérlése és üzemeltetése:
4990 Ft (bruttó 6337 Ft / hó)

Site 2 site VPN szolgáltatás

A site2site VPN integrált hang-, adat- és internet kapcsolatot biztosít a helyi hálózatok (LAN) és egyéb rendszerek között, olyan biztonságos megoldással, hogy kritikus üzleti alkalmazások is futhatnak rajta. Választható VPN megoldások: Layer2 vagy Layer3 kapcsolat AES256 titkosítással. Külső helyszínen lévő eszköz beszerzéséT is vállaljuk.

Jó tudni

A VPN a virtuális magánhálózat, angolul Virtual Private Network rövidítése. Ez egy számítógéphálózat fölött kiépített másik hálózatot jelenti, és attól private, magán, hogy az itt keresztülmenő forgalom nem láthatók az eredeti hálózaton, mivel titkosított. Mivel eleinte a vállalatok arra használták, hogy a belső hálózatot a távolról dogozók elérjék, így a köztudatban sokan interneteléréssel azonosítják.
Ez azonban nem interelérés, ráadásul a működéséhez szükség egy internetkapcsolat. Az eredeti felhasználás oka az volt, hogy ezen kapcsolaton keresztül áramló információ nem hozzáférhető, lehallgatható, mivel titkosított csatornán folyik. Manapság egyre inkább az a felhasználás került előtérbe, hogy az interneten anonim módon jelenhessünk meg, úgy hogy a VPN szerver elrejti az IP címünket. Ezzel a megoldással a weboldal tiltások, IP cím szűrések is kikerülhetőek webproxy használata nélkül. VPN használatához VPN bérlésére vagy VPN szerver bérlésére, vásárlására, illetve VPN klines telepítése van szükség.